Belediye Meclisi’nde, Başkan Eryılmaz’ın üslubuna AKP’li üyeler tepki gösterdi. Ses kaydındaki iddialara yanıt alamayan CHP’li 2 üye de istifa etti
CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’a ait olduğu öne sürülen ve belediye meclis üyelerinin rüşvet almakla suçlandığı ses kaydının ortaya çıkmasının ardından ilk kez önceki gün olaylı bir şekilde toplanan Çankaya Belediye Meclisi’nde, CHP’li üyeler Serdar Soğukpınar ve Nevzat Şafak’ın partilerinden istifa etmelerinin yankıları sürüyor.
Soğukpınar istifa kararında, iddialara ilişkin tatmin edici bir açıklama gelmemesinin etkili olduğunu belirtti. AKP’li meclis üyeleri Eryılmaz’ın toplantıdaki üslûbunun ahlak dışı olduğunu söyledi.
Olaylı toplantı
Toplantıda, CHP’li ve AKP’li meclis üyelerinin birbirlerinin üzerlerine yürümesi sonucu arbede yaşanmış, tarafları araya giren zabıtalar ayırmıştı.
Hakarete varan diyalogların yaşandığı toplantıda Eryılmaz, belediye bütçesinden hangi dernek ve vakıflara kaynak aktarıldığını soran AKP’li Ali İhsan Ölmez’e, “Göstereceğim ben sana ama korkmayacaksın”; konuşmasını bölen AKP’li Ahmet Arslan’a da, “Siz kaç aylık doğdunuz? Ondan sonra prematüre ölümler arttı diyorsunuz” demişti.
Mal varlıkları...
Serdar Soğukpınar, ses kaydındaki iddiaların doğru olmadığına başından beri inandığını ancak olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Eryılmaz’dan tatmin edici bir açıklama gelmeyince istifa etme kararı aldığını söyledi.
Kararının bireysel olduğunu kaydeden Soğukpınar, “Şüphelerin ortadan kalkması için tüm meclis üyelerinin, yürekleri yetiyorsa dört yıl önceki ve şimdiki mal varlıklarını açıklaması lazım” dedi.
AKP Grup Başkanvekili Hüseyin Öz, Eryılmaz’ın toplantıdaki üslubunun ahlak dışı olduğunu belirterek, “Yolsuzlukları örtmek için böyle çirkin bir üslup kullandı.
Bu üslup ne Çankaya’ya, ne Ankara’ya, ne de profesör unvanı almış bir kişiye yakışıyor. Bu sözleri sarf eden bir kişinin kişiliğinin bozuk olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
AKP’li üyelerden Sabire Kocaoğlu da “Çok seviyesiz bir toplantı oldu. Söyleyecek bir söz bulamıyorum. Bir kadın olarak o toplantıda olmaktan üzüntü duydum” dedi.